Verdienen
Eťn van de manieren om je maandelijkse spaarbedrag op te krikken is om meer te gaan verdienen. Daarbij is het uiteraard niet de bedoeling om 7 x 24 uur per week te gaan werken. Meer verdienen is de moeilijkste manier om meer te sparen. Het kan echter wel de meest effectieve manier zijn. Het betekent dat je je arbeid duurder verkoopt en meer uit jezelf haalt.
Verdien ik genoeg ?
Om te beginnen kun je je afvragen of je salaris wel in overeenstemming is met de markt. Het is zinvol te weten hoeveel je waard bent met je huidige opleiding en ervaring.
Check je marktwaarde.
Heb ik voldoende opleiding ?
Als je het gevoel hebt, dat je eigenlijk meer in je mars hebt dan je huidige baan, maar daarbij opleiding tekort komt, is het zinvol een opleiding te volgen. Veelal zul je dit in je eigen tijd moeten doen, maar als je je baas kunt overtuigen dat het ook voor hem van belang is, wil hij misschien (een deel) betalen en je de mogelijkheid geven een deel in werktijd te doen. Als je een opleiding doet voor iets wat je leuk en interessant vindt, moet je dit beschouwen als een zinvolle vrije tijds besteding en niet als extra werk. Bovendien investeer je in jezelf. OriŽnteer je op beschikbare opleidingen. Veel opleidingen vind je ook bij het .
Een andere baan.
Als je een opleiding hebt gevolgd (en daardoor je marktwaarde hebt verhoogd) en/of je hebt vastgesteld, dat je marktwaarde groter is dan je huidige salaris, oriŽnteer je dan op beschikbare banen in de markt en solliciteer. Ben je werkzaam in de ICT, zoek dan specifiek naar ICT-functies.
Maak gebruik van alle mogelijke gunstige regelingen.
Heeft je werkgever een spaarloonregeling of een levensloopregeling, waarbij de werkgever ook flink wat in de pot stopt, maak er dan gebruik van. Heb je een fiets nodig, maak dan gebruik van het fietsenplan van je werkgever. Laat geen verlofdagen verlopen, maar neem ze op of laat ze uitbetalen.
Extra inkomsten.
Zorg voor extra inkomsten, zoals geld verdienen op het internet of met een website of reclame op je auto . De extra inkomsten, die je hiermee verdient, kun je volledig sparen en op je miljonairsrekening storten.

mijn eerste miljoen   |   waardeinvest   |   het westen 5x failliet   |   nostredamus   |   goud en zilver   |   loonrijden   |   ict top jobs   |   koopeiland   |   weekfolders