Besparen
En van de manieren om je maandelijkse spaarbedrag op te krikken is om te besparen. Daarbij is het uiteraard niet de bedoeling om op een houtje te gaan zitten bijten. Als je er echter eens voor gaat zitten, kun je waarschijnlijk veel geld besparen, zonder dat je er last van hebt. Hieronder volgen enkele ideen.
Telefoon en internet.
Elke maand heb je telefoonkosten. Zowel vast als mobiel. Daarnaast heb je kosten voor je internetprovider via ADSL (telefoon) of de kabel. Er zijn echter behoorlijke verschillen in beltarieven en ook verschillen in ADSL of kabel tarieven. Zoek uit wat de goedkoopste beltarieven en internettarieven zijn in jouw situatie. Het combineren van telefoon en ADSL kan een forse besparing opleveren. Dit scheelt je al snel een paar tientjes per maand. Bespaar ook op het bellen naar dure 0900 nummers. De meeste bedrijven hebben ook een gratis nummer, waar ze bereikbaar zijn. Dat vind je via de site: vraag het Alex.
Wekelijkse boodschappen.
De inkopen bij de supermarkt, de drogist en de slijter komen elke week terug. En iets minder regelmatig ook de inkopen voor kleding en huisinrichting. Wekelijks de aanbiedingen in de gaten houden loont dan zeker. Bekijk de weekfolders met de aanbiedingen van deze week.
boodschappenkar
Woonlasten.
Je woonlasten zijn een groot deel van je uitgaven. Het kan geen kwaad om te kijken of je hypotheek nog wel optimaal is. Als je huurt, is het zaak om vast te stellen dat je niet meer betaalt dan wettelijk is toegestaan. En of je nu koopt of huurt, de energierekening mag in ieder geval niet te hoog zijn.
Benzine.
Echt goedkoop tanken is er tegenwoordig niet meer bij. De benzine prijs is de laatste jaren aanzienlijk gestegen. Maar wie wil niet tanken met korting? Vraag gratis de United Consumers tankaart aan. Binnen 2 weken krijg je de tankpas in huis. Daarna kun je tanken met 6 cent korting per liter bij aangesloten benzinepompen door heel Nederland.
Verzekeringen.
Je hebt een flink aantal verzekeringen lopen: wettelijke aansprakelijkheid, opstal (als je een eigen huis hebt), inboedel, auto, fiets, rechtsbijstand, reisverzekering, annuleringsverzekeringen. Loop eens kritisch door je verzekeringsportfeuille heen. Ben je niet dubbel verzekerd voor verschillende zaken ? (Bijv. rechtsbijstand bij de auto verzekering en je rechtsbijstandverzekering ?). Ben je niet oververzekerd voor je inboedel ? Moet je auto nog wel in de all-risk verzekering blijven, of is de restwaarde zodanig, dat W.A. voldoende is ? Er zijn tal van bedrijven die geheel gratis en vrijblijvend je verzekeringsportefeuille willen doorlichten.
Auto.
En van de grootste kostenposten is je auto. Je wordt er weliswaar niet dagelijks mee geconfronteerd, omdat je maar om de paar jaar een auto koopt. Toch is het verstandig bij deze kosten stil te staan en te beseffen, wat bepaald inruilgedrag kost. Bereken je
jaarlijkse autokosten, afhankelijk van nieuwprijs en de leeftijd van de auto wanneer je hem inruilt.
Abonnementen.
Je hebt ongetwijfeld een hoop abonnementen lopen. Van consumenten organisaties, van sportclubs, van kranten en tijdschriften. Maak je nog wel gebruik van deze consumenten organisaties ? Bezoek je alle sportclubs wel, waarvan je lid bent ? (Misschien is het goedkoper zo nu en dan een uur een tennisbaan te huren i.p.v. lid te zijn van de tennisclub.) Lees je al die kranten en tijdschriften wel ? (Heel soms ? Kun je dan niet beter een los nummer kopen ?). Het kritisch doorspitten van je abonnementen en vervolgens opzeggen wat je niet meer nodig hebt kan je al snel enkele tientjes per maand schelen. Heb je toch een krant nodig, neem dan een voordelig proefabonnement (klik op 123dagblad). De korting kan oplopen tot wel 70%!
Adverteren bij Daisycon
Credit card.
Heb je meer dan n creditcard ? Je hebt er vast aan n genoeg. Zeg de andere op. Dat scheelt je weer een paar tientjes per jaar.
Neem de fiets.
Je maakt veel kleine ritten met de auto. Naar de plaatselijke winkels, naar het winkelcentrum iets verderop, naar de sportclub. Per week rijd je al snel zo'n 50 kilometer aan kleine ritten, die je net zo goed met de fiets kunt doen. Dat kost benzine en ook nog parkeergeld. Bovendien ben je op de fiets in beweging. Als je fietsen en lopen inbouwt in je dagelijkse patroon kun je jezelf niet alleen benzine en parkeergeld, maar ook een abonnement op de sportschool besparen.
  Kosten met de auto
Per week 50 km / 10 = 5 liter benzine (auto rijdt 1 op 10)
5 liter x Euro 1.50 = Euro 7.50
Parkeergeld 2 uur x Euro 1.75 = Euro 3.50
Totaalkosten Euro 11
Kosten met de fiets
Niets.

Besparing per jaar
Euro 11 x 50 =
Euro 550 per jaar.

mijn eerste miljoen   |   waardeinvest   |   het westen 5x failliet   |   nostredamus   |   goud en zilver   |   loonrijden   |   ict top jobs   |   koopeiland   |   weekfolders