Woonlasten
Drie belangrijke soorten woonlasten zijn het waard om goed te bekijken: Als je een koopwoning hebt, de hypotheek; als je een huurwoning hebt, de huur; en in beide gevallen de energierekening.
Hypotheek.
De hypotheeklasten vormen een grote kostenpost. Het is de vraag of u de meest gunstige hypotheek hebt. Als de hypotheek lager is dan de helft van de waarde van het huis, kan meestal worden volstaan met een aflossingsvrije hypotheek. Dit is dan het meest gunstig. Als de hypotheek groter is dan de ca. de helft van de waarde van het huis, zal het dikwijls nodig zijn om in ieder geval voor het deel boven deze waarde een spaarhypotheek af te sluiten. Omdat hier een verzekeringspremie in zit, zijn er grote verschillen tussen de aanbieders. Ook bij de gewone hypotheekrente zijn er aanzienlijke verschillen. Het is niet aan te raden een beleggingshypotheek te nemen. Beleggingen moeten losstaan van de hypotheek, zodat je flexibel bent met aan- en verkopen. Hieronder vind je verschillende plaatsen waar je offertes van hypotheken kunt vergelijken.
Adverteren bij Daisycon
Huur.
De huurmarkt in Nederland is niet vrij. De maximale huur, die gevraagd kan worden, is gebonden aan een puntensysteem. Bereken de maximale huurkosten, die de verhuurder in rekening mag brengen.

Energie rekening.
Gas-, water-en elektrarekeningen kunnen snel oplopen. Het is ook hier van belang niet te veel te betalen. Wordt gratis lid van de vaste-lasten-bond en profiteer van gezamenlijke inkoopvoordelen.

Adverteren bij Daisycon

mijn eerste miljoen   |   waardeinvest   |   het westen 5x failliet   |   ict top jobs   |   koopeiland   |   weekfolders