Beleggen goedkope aandelen
Terwijl je je kapitaal aan het opbouwen bent, kun je je geld het beste beleggen in aandelenfondsen of in individuele aandelen, als je daar verstand van hebt (voor meer informatie zie Waardeinvest). Kies in beide gevallen voor beleggingen met een hoog direct dividend rendement. Het is zaak, zeker in deze tijden van economische crisis, om cashflow te genereren met je beleggingen. Reken voorlopig niet op koersstijgingen.

Betaal niet te veel aan transactiekosten bij het beleggen. Enerzijds door zoveel mogelijk te beleggen in zogenaamde ETF's, die een index volgen en dus veel minder transactoekosten maken dan een beheerd fonds, en anderzijds door in zee te gaan met een goedkope bank/broker. Hier kun je beleggingstarieven opvragen van banken en brokers. Kies voor "zelf" beleggen en vul het gewenste te beleggen bedrag in. Selecteer bij profiel ofwel "fondsenbelegger", ofwel "fondsen en aandelen", ofwel "aandelen belegger". Selecteer "indexfondsen en trackers" en/of "aandelen". Bij de geselecteerde brokers kun je dan informatiekostenpakketten opvragen en daarmee de kosten vergelijken. Beleg niet via DE GIRO. DE GIRO leent je aandelen uit aan andere organisaties. Als DE GIRO dan failliet gaat ben je je aandelen kwijt. 
Als je eenmaal binnen bent, kun je je geld het beste beleggen in een gespreide portfeuille, die als volgt is opgebouwd:

Miljonairsrekening 10%
Kortlopende obligaties 35%
Onroerend goed 10%
Aandelen met hoog dividendrendement 40%
Goud en/of zilver 5%

Het gedeelte van deze portefeuille dat je belegt in obligaties, onroerend en aandelen, beleg je in obligatie-, onroerend goed en aandelenfondsen.
Het goud en/of zilver is om je in te dekken in het geval een grote inflatie mocht optreden.

Betaal ook hier niet teveel aan beleggingskosten.

Beleg ook hier niet via DE GIRO. DE GIRO leent je aandelen uit aan andere organisaties. Als DE GIRO dan failliet gaat ben je je aandelen kwijt. 
fysiek goud
Wil je je toch verdiepen in individuele aandelen, of wil je een gevoel krijgen van wat er in de diverse gebieden in de wereld gebeurt, dan kun je het economisch nieuws volgen en de ontwikkelingen van de beurzen waarin je bent geinteresseerd. Beoordeel het debiteurenrisico bij individuele beleggingen zorgvuldig.
Je kunt je ook (tijdig) laten informeren over nieuwe emissies. Bedenk wel, dat dit vrij risicovol is. Soms worden er op de eerste paar beursdagen grote winsten geboekt. Echter, ook forse verliezen komen regelmatig voor.
     
     

mijn eerste miljoen   |   waardeinvest   |   het westen 5x failliet   |   nostredamus   |   goud en zilver   |   loonrijden   |   ict top jobs   |   koopeiland   |   weekfolders